Social

Grindina a distrus culturile din Țicleni. Pagube și la liceu!

Au fost mai multe alerte cod roșu de grindină azi-noapte, în județul Gorj. În mai multe zone a căzut grindina.

La Țicleni, culturile și grădinile au fost complet distruse. Un localnic ne-a trimis imagini din lanul de porum, compromis în proporție de 100%, dar și cu vița de vie, din care nu a mai rămas nimic.

Vântul a suflat cu putere, scoțând copaci din rădăcini. De asemenea, a fost afectată și școala din localitate. Un copac doborât de furtună a căzut pe clădire.

Bilanțul nopții

În urma avertizărilor meteorologice de averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină emise de Administrația Națională de Meteorologie, ISU Gorj a transmis prin intermediul RO-Alert mesaje de avertizare cetățenilor din zonele vizate.

Urmare a manifestării fenomenelor meteo, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a fost solicitat să intervină pentru gestionarea a 19 situații de urgență generate de copaci căzuți pe carosabil în localitățile Cîlnic, Ciuperceni, Mătăsari, Fărcășești, Glogova, Padeș, Rovinari, Bîlteni, Licurici, Hurezani, Motru și Polovragi, precum și 2 situații de urgență generate de copaci căzuți care au afectat locuințe în localitățile Țicleni și Fărcășești.

S-a intervenit cu mijloacele tehnice din dotare, în cel mai scurt timp, pentru degajarea copacilor și reluarea traficului în condiții normale și de siguranță.

“În jurul orei 22:00, am fost solicitați să intervenim pentru salvarea unei persoane și a mai multor animale surprinse de viitură pe raza localității Baia de Fier.

La fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de capacitate mare, o autospecială de teren, o ambarcațiune și un echipaj SMURD din cadrul ISU Gorj.

S-a intervenit pentru salvarea persoanei de sex masculin în vârstă de 38 de ani și a animalelor cu ajutorul cordițelor de salvare. Aproximativ 40 de ovine au fost salvate”, a comunicat ISU Gorj.

Totodată, în mai multe localități au fost semnalate întreruperi ale alimentării cu energie electrică. Dispeceratul ISU Gorj a luat legătura cu reprezentanții furnizorului de energie care a trimis echipaje de intervenție pentru remedierea defecțiunilor apărute.

Vizualizări: 3,831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: