Eveniment

Ion Călinoiu, reținut 24 de ore

Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a fost audiat astăzi de procurori, într-un dosar penal. 

Potrivit unor surse, faptele au legătură cu perioada de când era președinte al CJ Gorj, adică ar fi mai vechi de șase ani.

Călinoiu a fost reținut pentru 24 de ore. Este vorba de dosarul referitor la contractul cadru de întreținere a drumurilor județene pe o perioadă de patru ani, în care au mai fost făcute rețineri în ultimul an.

Ion Călinoiu a avut două mandate de vicepreședinte de CJ și încă trei de președinte, până acum șase ani.

comunicat IPJ Gorj: La data de 13 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat, de  67 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, bănuit de săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că persoana în cauză nu a declarat organelor de cercetare penală tot ceea ce cunoștea cu privire la modalitatea de evaluare a ofertelor privind achiziția publică, având ca obiect ,,Lucrări și servicii de reparare și întreținere drumuri județene aflate în administrarea județului Gorj”, în perioada 2015-2019,  prin prisma propunerilor tehnice, ce au avut influență în propunerea financiară și desemnarea câștigătoare a ofertei depuse de o asociere de societăți comerciale, aspecte esențiale cauzei.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale a bărbatului.

Vizualizări: 8,460

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: