Politică

Primar despre salarii: „Am ajuns să lucrăm de amorul artei”

Primăriile din județul Gorj bat pasul pe loc în ceea ce privește investițiile din cauza lipsei de personal specializat. Susțin asta chiar primarii care se plâng de faptul că nu au cu cine să facă treabă. Puținii subordonați pe care îi au lucrează mai mult „de amorul artei” și mai puțin pentru bani. 

În primăria comunei Ciuperceni lucrează 15 angajați. Sarcinile numeroase sunt cu greu împărțite din cauza numărului insuficient de funcționari publici. Din această cauză, de exemplu, accesarea proiectelor pe fonduri europene, atât de necesare comunității locale sunt greu de realizat. În plus, recunoaște primarul, nici salariile nu sunt prea motivante. 

„Sunt aceleași faze de parcurs la proiecte indiferent dacă ai 50 de salariați sau 10 salariați. Sunt primării care poate au doi-trei oameni pe compartimentele cu pricina și noi avem doar unul. Noi avem satisfacția că ne-am făcut datoria cu prisosință pentru că salarizarea lasă de dorit. Acum am înțeles că în următoarea perioadă ne vom alinia și noi cu salariile, cum e și normal și corect, la salariul minim pe economie de 3300 de lei”, a declarat Daniel Dobrescu, primarul comunei Ciuperceni. 

Culmea ironiei, cei 10 asistenți personali primesc salarii mai mari ca angajații primăriei.

„Asistenții personali sunt salariații noștri iar lor li se calculează salariul, începând cu 1 ianuarie 2023, la nivelul salariului minim pe economie de 3000 de lei. Acum s-a mărit la 3300 lei, ne-a venit și adresă să le mărim salariile la nivelul de 3300 lei, salariul minim. Adică ei pot beneficia de salariul minim, dar salariații primăriei nu pot beneficia, noi suntem plafonați la 2300 lei. Nu este corect. Noi lucrăm de amorul artei. Dar ce să facem, trebuie făcute și aceste lucruri, mai greu, mai ușor, dar le facem”, a mai declarat Daniel Dobrescu, primarul comunei Ciuperceni

Vizualizări: 977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: