Politică

Un primar care a anunțat că va candida din partea PSD Gorj, la întâlnirea altui partid politic!

Deși a participat la mai multe întâlniri organizate de Partidul Social Democrat Gorj și a anunțat că, în 2024, va candida din partea acestei formațiuni poltice, Mădălin Paliță, primarul din comuna Dănești, a participat la întâlnirea celor de la Pro România desfășurată la București.

Întrevederea a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, iar Paliță s-a așezat la poză în apropierea fostului premier al României, Victor Ponta.

Nu se știe încă dacă decizia lui Paliță va însemna și rămânerea în Pro România, un gest similar fiind făcut și de primarul comunei Bălănești, Ovidiu Pungan, în anul 2016. Atunci, edilul care obținuse mandatul din partea UNPR a fost la o ședință la care a participat și Gabriel Oprea, cel care conducea partidul, pentru ca a doua zi să anunțe că va trece la PSD, chiar dacă la întâlnire a anunțat că va continua alături de progresiști. 

Probleme cu legea

Mădălin Paliță a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu pentru purtare abuzivă la mijlocul acestui an.

Paliță este acuzat că a agresat o localnică, salariată a Primăriei Târgu Jiu chiar în biroul acesteia. Incidentul a fost semnalat la 112 și poliția a deschis o anchetă în acest caz.

Judecătorii au decis să-l condamne pe Paliță la șapte luni de închisoare, însă au suspendat executarea pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani.

Decizia nu este însă definitivă, însă dacă primarul o să rămână condamnat, atunci nu va mai putea ocupa fotoliul de șef al U.A.T. Dănești.

Vizualizări: 1,648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: