Social

Iohannis zice fără mască, prefectul vrea să o mai ținem

Președintele Klaus Iohannis a anunțat mai multe măsuri de relaxare din 15 mai, printre care şi renunţarea la purtarea măştii în spaţiile deschise. Totuși, prefectul de Gorj, Răducan Morega, sfătuieşte gorjenii să nu renunţe dintr-o dată la mască şi să o mai poarte ca o metodă de precauţie, asta deși este județul cu cea mai mică incidență a infectării din țară. 

"Se va renunţa la mască în spaţiile deschise, cele neaglomerate. Masca se va purta în continuare în zonele aglomerate, staţii de autobuz, pieţe. Sfatul meu pentru gorjeni este să purtăm în continuare masca, chiar dacă nu mai este obligatorie şi să o luăm ca o măsură de precauţie o perioadă de timp de acum încolo. O săptămână, două, pentru a vedea care este impactul renunţării la purtatul măştii", a declarat Răducan Morega. 

Chiar dacă aceste măsuri vor intra în vigoare de sâmbătă, 15 mai, cetăţenii sunt foarte entuziasmaţi şi deja vedem cum unii au renunţat la mască chiar de astăzi.

Rata de infectare în Gorj este de 0,22, la fel ca şi în municipiului Târgu-Jiu. "Stăm foarte bine la nivelul judeţului. Suntem judeţul cu cea mai mică rată de infectare, avem un indice de 0,22, acelaşi indice înregistrându-se şi pentru Târgu-Jiu", a spus Răducan Morega.

Singura localitate din Gorj în scenariul galben este Turburea, cu o incidență de 2.14, toate celelalte fiind în scenariul verde. În ultimele două săptămâni au fost doar 78 de cazuri noi de Covid în tot județul.

Vizualizări: 1,927

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: