Actualitate

Motivele pentru care activitatea CEO trebuie să continue

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia este unul criminal, câtă vreme prevede că, de la 1 ianuarie 2026, toate capacitățile pe cărbune vor fi închise, în rezervă de capacitate sau în conservare.

Lăsând la o parte faptul că Gorjul nu are alternative la minerit, că banii din Fondul de Tranziție Justă care ar fi trebuit să asigure alternativele nu au venit, mai sunt și alte motive.

Un motiv ar fi că s-au investit sute de milioane de lei în modernizarea grupului 5 de la Rovinari. Probabil că în primăvară va fi repornit, după zece ani cât a durat modernizarea. Cum să treci în rezervă un grup modernizat, după nici doi ani de funcționare? 

Pe de altă parte, au fost făcute eforturi uriașe în ultimii ani pentru deblocarea unor fronturi de lucru. Unul din directorii companiei spunea că, în sfârșit, la începutul anului viitor, fronturile de lucru vor arăta așa cum sunt în proiectele de execuție ale carierei. Păi și atunci, cum să opriți activitatea tocmai acum, când ar trebui culese roadele muncii din ultimii ani?

Motive sunt zeci pentru continuarea activității la CE Oltenia, unele de natură socială, altele de natură economică și unele chiar de natură strategică. Numai dacă sunt rău-intenționați, cei de la Comisia Europeană nu vor accepta amânarea închiderii capacităților de producere a energiei pe bază de cărbune.

Vizualizări: 2,573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: