pamFLEȚI

Iohannis a uitat să ne anunțe că trebuie să ne pregătim de război

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat (stând în picioare) într-o conferinţă de presă, că va fi crescută prezenţa militară în Polonia şi România, în contextul situaţiei de la frontierele Ucrainei. Breaking News!!! 

La fel de Breaking News cred că este și pentru președintele Klaus Iohannis, care ori nu știe, ori a uitat să ne anunțe. Vor unii să se joace de-a războiul pe la noi prin bătătură, dar Iohannis nu a mai convocat CSAT de prin luna august. 

Probabil aflam și noi când ne făcea Putin vreun foc de artificii sau ne trezeam dimineața cu un "zircon" în curte. Nu de alta, dar mi-e că nu-i răzbim cu pleiada de generali și trebuie să ne înrolăm și câțiva voluntari. Ce să facem? Să schimbăm pamperșii generalilor, ce dracului să facem?! Nici la asta nu ne pricepem toți, că nu toți avem copii mici. 

În fine, una peste alta trebuie să ne calmăm și să depășim momentul, să ne rugăm să nu ningă. De ce? Pentru că achizițiile aviatice cu care au dotat armata română nu pornesc decât la șufă! Aia ne mai lipsește, să ne pomenim trăgând de ele pe A1... A2 sau alte șușele. 

Cum în orice misiune, chiar și de autoapărare, există un plan B, eu propun să atacăm! Aici sunt convins că-i dovedim. Învățați fiind cu trecerile frauduloase de pe "vechi", atacăm bazele rusești de la frontiera cu Ucraina. Nu, nu atacăm frontal, ci aplicăm o strategie la care ei nu visează. Îi eliberăm pe ăia de-au "secat" baza Kogălniceanu, dăm o derogare și îi facem generali pe loc, apoi îi lăsăm să-și facă echipele... plan de acțiune, tot ce presupune pentru îndeplinirea misiunilor.

Nu ne oprim aici, atacăm și pe flancuri!! O altă brigadă specializată în furtul cablurilor de cupru. Avem noi prin Gorj câteva "piese"... care au "belit" cabluri miniere. Se joacă cu bornele de la bateriile tancurilor. 

Nici aici nu ne băgăm, îi lăsăm să-și facă propria strategie. Cu siguranță extind și racolează încă 10-20 de proști antrenați în furtul de catalizatoare!! Asta înseamnă să dai stimulente!! Dacă dintr-un catalizator de autoturism faci un pol de bani, ce-o fi in mintea lor când îi asmuți pe catalizatorul unui tanc?! Volum tată, volum, bani... mulți bani. 

Și, ca la orice armată bine pusă la punct, complexitatea este imperios necesară, punem capac cu o brigadă de căruțași necăjiți. Punct ochit, punct lovit! Trenurile de aterizare de la avioanele rusești. Ce mai osii de căruță fermecătoare... ce mai mers de scenă ia "Bator" când scapă de cauciucele reșapate...

Stop!! Am recitit textul și mi-a sărit iar în ochi "zirconul". Pentru cine nu știe, este o hipersonică rusească testată de curând! Așa că... dau la navigație altă destinație și, dacă se împute treaba, mă găsiți pe la Viena sau Belgrad. Nu de alta, dar în Viena nu dau, că rușii sunt majoritari la OMV. Nu-s proști să-și arunce banii în aer, la fel cum nu-s proști să-și pălmuiască poporul sârb. În fine, până vin rușii ăia mult amenințați, mă pun la un film relaxant. Nu de alta, dar îmi amintesc de revoluția din 1990, când se presupunea că scăpăm și nu ne mai fwt rușii. Parțial așa a fost, doar că, de atunci, ne fwte toată lumea!

Vizualizări: 7,054

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: