Social

Investiții „fără cap” în municipiul Motru. Revolta unui medic de familie!

Medicul de familie Mihai Moisescu arată cu degetul, încă o dată, spre administrația locală din municipiul Motru. Doctorul este de părere că acolo se fac investiții „fără cap” și că altele ar trebui să fie prioritățile unei comunități care se respectă. „Nu ne trebuie nici piste de biciclete, nici alte prostii”, a afirmat Moisescu. 

Supărarea medicului de familie, Mihai Moisescu, este legată de faptul că statul român nu investește în sistemul public de sănătate, așa cum se investește în clinicile și spitalele private. Prin urmare, se ajunge că pacienții să prefere cea de-a doua categorie, chiar dacă doctorii care-i tratează sunt, de cele mai multe ori, atât la stat cât și la privat.

Diferența se face doar la dotări cu aparatură de specialitate și la condițiile hoteliere. Moisescu a dat drept exemplu nepăsarea de care are parte în municipiul Motru. Lucrează acolo de zeci de ani, iar de-a lungul timpului, mii de motreni și nu numai i-au trecut pragul cabinetului. 

„Pentru că statul nu vrea să dea bani acolo unde trebuie. Preferă să facă un covor de asfalt decât să-mi facă mie, la Motru, un lift pentru două etaje pentru pacienți bolnavi, care nu pot să meargă din cauza unor afecțiuni neurologice. Cu banii care se fac 200 de metri de asfalt se poate face acest lift. Nu se vrea acest lucru. Noi nu pricepem că sănătatea este pe primul loc. Două lucruri sunt importante pe lumea aceasta: educația și sănătatea. Dacă ai oameni educați și sănătoși poți să spargi munții, dar dacă ai analfabeți și oameni vai de mama lor din punct de vedere al sănătății, unde ajungi? Nu ne trebuie nici piste de biciclete, nici alte prostii de genul acesta. (...) În sistemul public de sănătate nu se fac investițiile necesare”, a declarat medicul Mihai Moisescu. 

Afirmațiile sale sunt confirmate de numeroase „investiții” anunțate de primarul din Motru. De exemplu, în luna octombrie, autoritățile au anunțat că în oraș se vor construi aproximativ 2,5 kilometri de pistă pentru biciclete. Valoarea contractului?! Aproape 2,5 milioane de lei, fără TVA. Adică un kilometru de pistă pentru biciclete va costa aproape un milion de lei. 

Un alt proiect „măreț” l-a reprezentat trotuarul șerpuit. Câteva fotografii cu această investiție au ajuns virale pe Internet. 

Vizualizări: 1,404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: