Social

Investiție mult așteptată într-o comună de lângă Târgu Jiu

Drumul județean care traversează localitatea Bălănești, din județul Gorj, va fi reabilitat de Consiliul Județean. E o investiție foarte așteptată atât de localnici, cât și de autorități. În câteva zile, lucrările vor fi scoase la licitație, anunță primarul din Bălănești, Ovidiu Pungan.

 

Cât privește investițiile private din localitate, edilul spune că nu poate aduce firme în comună pentru că primăria nu are terenuri. S-ar putea investi în turism. Sunt proprietăți private de vânzare, dar încă nu s-a materializat nicio investiție importantă în acest sector. Edilul Ovidiu Pungan a declarat că investitorii ar avea de ce să profite în comuna pe care o conduce: „Primăria nu deține nici măcar un metru de teren. Neavând aceste terenuri, nu am putut să aduc investitori în localitate. Localitatea e frumoasă. Are o formă de relief extraordinară, cu pădure, cu apă. Este o zonă foarte frumoasă, care e într-o continuă dezvoltare”.

 

Cea mai importantă veste pentru oamenii din zonă este că va fi asfaltat, în acest an, drumul județean care traversează comuna.

 

„Săptămâna viitoare, Consiliul Județean va scoate la licitație reabilitarea drumului județean care e cel mai important drum al localității. Traversează și Mușetești prin satul Grui. Tot acest sector va fi reabilitat și modernizat. S-a făcut o investiție acum trei ani. Trei kilometri au fost reabilitați tot de Consiliul Județean. Cea mai mare problemă e că nu am reușit să finalizăm legea fondului funciar, să dăm titluri de proprietate la toți cetățenii pe pădure. Legile nu au venit în sprijinul cetățenilor, sunt greșeli, titluri eronate neavând nicio treabă cu vecinii, limitele. Aceste probleme generează întârzieri”, a mai spus primarul din Bălănești.

Vizualizări: 491

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: