Social

Între 7 și 10 mașini sunt ridicate zilnic din Târgu Jiu

Serviciul Ridicări Auto, care funcționează în cadrul Primăriei Târgu Jiu, ridică zilnic  până la 10 vehicule parcate neregulamentar în Târgu Jiu. 

Serviciul răspunde la solicitarea polițiștilor locali care preiau apelurile primite pentru mașinile parcate neregulamentar, pe domeniul public sau în parcările de reședință. De la începutul acestui an numărul de mașini ridicate s-a dublat fiind ridicate între 7 și 10 mașini zilnic. Florin Băluță, șeful Poliției Locale Târgu Jiu, a precizat că majoritatea solicitărilor apar în legătură cu ocuparea locurilor din parcările de reședință. „S-a ajuns la un număr de 7 – 10 mașini ridicate în fiecare zi. Aceasta este capacitatea în momentul de față. Cele mai multe sesizări vin în legătură cu ocuparea locurilor în parcările de reședință valabile 24 de ore din 24 și nu numai”, a declarat șeful Poliției Locale Târgu Jiu care spune că polițiștii locali au nevoie de camere video în toate misiunile, și, mai ales atunci când intervin pentru ridicarea vehiculelor parcate neregulamentar pentru că pot avea loc incidente cu proprietarii.

Florin Băluță a precizat că s-au făcut periodic informări pentru ca cetățenii să nu mai parcheze neregulamentar și să nu ocupe locurile de parcare de reședință.

Mașinile sunt duse în zona CET, acolo unde municipalitatea a amenajat o platformă. Valoarea recuperării mașinii este de 350 de lei, în termen de 24 de ore. Însă, dacă proprietarul nu-și ridică în aceeași zi mașina, acesta va fi nevoit să plătească încă 100 de lei pe zi taxă de depozitare.

Vizualizări: 1,009

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: