Politică

Încă un parlamentar liberal îi atacă pe Bălășoiu și Pințea

Senatorul Ion Iordache este al doilea parlamentar de Gorj care le cere demisia a doi membri din Directoratul Complexului Energetic Oltenia, care refuză să semneze actul adițional prin care să fie majorate veniturile celor 12 mii de salariați. Doar președintele Directoratului, Daniel Burlan, este de acord cu semnarea, în timp de Constantin Bălășoiu și Lăcrămioara Pințea cer clarificări de la Ministerul de Finanțe. Primul parlamentar care a reacționat și a cerut demisia celor doi a fost deputatul PNL Gorj, Gheorghe Pecingină.

Guvernul a votat deja bugetul CE Oltenia, fondul de salarii permițând o creștere a veniturilor cu câteva sute de lei pe lună pentru fiecare angajat. “Deși au banii, "iluștrii" membri ai directoratului companiei refuză să semneze actul adițional al contractului colectiv de muncă. Bălășoiu și Pințea, turiști în Gorj, nu vor să-și asume decizii, deși pentru asta sunt plătiți”, spune senatorul PNL Gorj, Ion Iordache.

Acesta le sugerează celor doi să plece din posturile pe care le ocupă interimar. “Atitudinea lor față de angajații companiei este impardonabilă și îi invit să se ridice la înălțimea funcțiilor deținute sau să-și caute de lucru mai aproape de casă. Le reamintesc tuturor celor care au un rol important în viitorul Complexului Energetic Oltenia că nu tolerez bătaia de joc la adresa gorjenilor și sabotarea eforturilor noastre de a sprijini compania”, a transmis Iordache.

Mandatul lui Constantin Bălășoiu expiră pe 12 august 2021, iar al Lăcrămioarei Diaconu Pințea pe 13 septembrie 2021.

Și deputatul PNL Gorj, Gheorghe Pecingină, le transmite celor din Directorat să plece acasă dacă nu își asumă semnarea Actului Adițional la Contractul Colectiv de Muncă.

“Înțeleg că cei din Directoratul Complexului Energetic Oltenia, mai puțin președintele, Daniel Burlan, nu doresc să semneze Actul Adițional la Contractul Colectiv de Muncă pentru mineri și energeticieni și mai așteaptă un răspuns de la Ministerul de Finanțe pentru a vedea dacă pot crește veniturile angajaților. Domnilor, aici este vorba și despre asumare și citirea legii, mai exact Art. 48 din Legea 500. Nu trebuie ca la fiecare hop pe care îl întâmpinați să bateți la ușa ministerelor, ci trebuie să vă asumați poziția pe care o ocupați și să dovediți că meritați remunerația încasată lunar de la companie”, a transmis Pecingină.

Guvernul a aprobat pentru CE Oltenia un buget în care cheltuielile cu personalul vor fi de 1.164.460.000 lei, la fel ca anul trecut, în timp ce numărul de salariați va scădea cu peste o mie. La finalul anului, compania va mai avea 11.299 de salariați.

Vizualizări: 2,350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: