Actualitate

Încă o veste proastă de la CE Oltenia

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, nu crede că ar putea fi făcute angajări pentru a suplini cei 3.600 de oameni care vor ieși la pensie anul acesta, după ce intră în vigoare legea care reduce vârsta de pensionare la 52 de ani.

“Este foarte greu să găsești la ora actuală atâția oameni care să cunoască instalațiile dintr-o termocentrală, care să cunoască instalațiile din cariere, astfel încât să fie exploatate în mod corespunzător. Nu cred că mai avem atâta forță de muncă, să fie calificată în acest domeniu”, a spus Burlan la o emisiune.

Au fost voci care au atras atenția asupra faptului că există riscul închiderii CE Oltenia dacă trece legea, dar nu au fost ascultate. Cei care au protestat în Piața Prefecturii pentru această lege, sub umbrela USR, au spus mereu că pot fi făcute alte angajări. Burlan nu este de aceeași părere: “Avem experiența ultimilor ani în care am angajat personal, am angajat și tineret care, până învață tot ceea ce înseamnă activitatea în minerit și energie, are nevoie de un pic de timp”.

Să-mi fie cu iertare, dle Burlan, dar același lucru vă spunem și noi de câteva luni. Corul bocitoarelor nu prinde din poziția voastră. Păi de când protestează niște unii în piață, indiferent dacă trecea sau nu legea, preventiv trebuia să și stabiliți o strategie de lucru. Aveați datele, ce mai lipsea? Dacă recalificați pe posturile cheie, la acest moment erați cu centura de siguranță pusă. Certăm USR că joacă după muzica ălora de la Bruxelles, dar bag seamă că și voi fredonați la fel. Mai răsfoiți, zic!

În pericol de a nu mai funcționa este termocentrala din Turceni, unde jumătate din cei 1200 de angajați îndeplinesc condițiile de pensionare. O eventuală închidere a acesteia ar pune în pericol funcționarea carierelor din Jilț și Motru.

Vizualizări: 3,992

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: