Actualitate

Burlan: Nu ne este clar ce categorii de personal se pensionează

Primele estimări arată că 3.600 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia se vor pensiona în acest an, dar conducerea companiei spune că va fi mai clar după ce se adoptă normele de aplicare a legii care permite pensionarea unor angajați la 52 de ani.

“Trebuie să așteptăm normele de aplicare a legii, pentru că, așa cum sunt definite activitățile, nu ne este clar ce categorii de personal se încadrează în actualele prevederi ale legii”, a spus managerul companiei, Daniel Burlan.

De altfel, multe voci au susținut până acum că legea este neclară. Burlan a explicat că sunt anumite activități considerate conexe de companie, dar care nu sunt prinse în lege. “Acolo se vorbește de activități direct productive în termocentrale și cariere, iar activitățile conexe, cum ar fi ELCFU, UPRUM, nu s-ar încadra în aceste activități descrise în textul legii”, a explicat Burlan.

Dacă prevederile legii sunt pentru întreg personalul, circa 3.600 de salariați ar urma să plece anul acesta la pensie. “Asta înseamnă închidere de capacități și o redimensionare a activității Complexului Energetic Oltenia. Nu mai putem funcționa cu toate cele patru termocentrale, nu mai putem funcționa cu toate cele nouă cariere”, a mai spus managerul CE Oltenia.

Vizualizări: 9,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: