Actualitate

Rușeț: La Turceni se pensionează jumătate din salariați

Cifre incredibile apar cu privire la Complexul Energetic Oltenia. Se pune întrebarea dacă unele termocentrale vor mai funcționa după ce va intra în vigoare legea care le permite salariaților să se pensioneze la 52 de ani.

Ion Rușeț, consilier al Directoratului CE Oltenia, a spus că de la o termocentrală se vor pensiona jumătate dintre salariați. “Termocentrala Turceni, la ora actuală, are în jur de 1.200 de salariați. În luna iulie, 602 îndeplinesc după noua lege condițiile de pensionare, adică au peste 52 de ani și peste 25 de ani în activitate”, a spus Rușeț la Radio Infinit.

Sunt meserii în care, dacă pleacă toți angajații, nu vor fi soluții, pentru că specialiștii se formează foarte greu. “Nu știm acum structura celor care pleacă. Dacă îți pleacă toți operatorii, nu poți forma într-o lună, două, trei, patru, operatori de cameră de comandă. Îți trebuie luni să îi formezi, chiar ani, ca să fii sigur pe ei”, a mai spus Rușeț.

Acesta a precizat că administrația lucrează la scenarii, dar va urma un plan accelerat de restructurare.

Interesant este că sindicatele din zona Turceni, Mătăsari, Motru au cerut păstrarea în funcțiune a două grupuri de la termocentrala din Turceni, după implementarea planului de restructurare. O eventuală închidere a acestei termocentrale, de nedorit, ar lăsa fără pâine o parte din minerii de la Jilț și Motru.

Vizualizări: 7,293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: