Actualitate

Încă o microcarieră de cărbune în Gorj. Vezi unde!

O societate din comuna gorjeană Văgiulești a inițiat demersurile în vederea deschiderii unei microcariere de exploatare experimentală a resurselor minerale în localitatea vecină, Samarinești. Mai exact, firma privată vrea să exploateze zăcămintele de cărbune din zonă. 

Este o investiție ce ar urma să fie realizată de SC Nast CRL Spedition SRL în perimetrul Valea Locei, în extravilanul satului Boca. Terenurile aparțin localnicilor, cu care societatea a încheiat contracte de comodat. Două parcele de teren vor fi utilizate pentru realizarea investiției, care au în total o suprafață de aproape 14 hectare.

Planul investitorului este de a extrage în urma exploatării experimentale circa 220.000 de tone de lignit, în decursul a 5 ani. Cariera va avea o adâncime maximă de 33m. 

În urma solicitărilor depuse de societate la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj pentru emiterea acordului de mediu necesar pentru demararea investiției, autoritățile au stabilit că proiectul se supune evaluării impactului asupra mediului. 

Decizia a fost luată ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei Comisiei de Analiză Tehnică din data de 6 septembrie. Conform autorităților, proiectul are un impact semnificativ asupra mediului.

Vizualizări: 2,169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: