Actualitate

Încă 2 milioane lei pentru exproprierile de la cariera Jilț Nord

Executivul va dezbate în ședința de miercuri, 18 mai, un proiect de hotărâre ce vizează cariera Jilț Nord a CE Oltenia. Mai exact, este vorba de modificarea și completarea hotărârii de guvern din 2015 în baza căreia a fost aprobat amplasamentul și declanșate procedurile de expropriere pentru deschiderea şi punerea în exploatare a carierei la o capacitate de 4,5 milioane tone lignit/an.

Unul dintre puncte se referă la aprobarea suplimentării sumei prevăzută prin hotărârea de acum aproape 7 ani, cu suma totală de 1.973.871,50 lei, aferentă hotărârilor definitive pronunțate de instanțele de judecată pentru anumite imobilele deținute de localnicii din Mătăsari. Circa 15,5 milioane lei au fost alocați în 2015.

Sumele individuale vor fi virate de Ministerul Energiei, în termen de cel mult 30 de zile de la solicitarea acestora, într-un cont bancar ce va fi deschis pentru CE Oltenia. Banii aferenți vor fi alocați de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei pe anul în curs.

Un alt punct al proiectul de hotărâre face referire la actualizarea elementelor de identificare și a sumelor individuale aferente despăgubirilor în cazul unor imobile sau modificarea în sensul majorării sau reducerii suprafețelor de teren expropriate. 

Vizualizări: 1,837

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: