Actualitate

CE Oltenia ia măsuri pentru reducerea poluării cu praf la Turceni 

Complexul Energetic Oltenia vrea să realizeze o instalație de umectare la depozitul de zgură și cenușă de la Termocentrala Turceni. Instalația contribuie la reducerea poluării cu praf în zonă. 

Pentru a realiza instalația de umectare, compania energetică a inițiat o procedură de achiziție în vederea cumpărării echipamentelor și materialelor necesare. Reprezentanții CE Oltenia spun că este necesară investiția pentru că, aproape în permanență, vântul antrenează praful de la depozitul de zgură și cenușă, afectând astfel populația din apropierea acestuia. 

”Datorită intensificărilor periodice ale vântului, în majoritatea timpului din an, de pe suprafața depozitului de zgură și cenușă se produc spulberări în atmosferă de zgură și cenușă, fapt care creează disconfort (praf) cetățenilor din zonă și afectează calitatea aerului înconjurător și a mediului. Pentru diminuarea spulberărilor de cenușă este necesară achiziționarea unor produse pentru realizarea unei instalații de umectare”, se arată în caietul de sarcini al achiziției. 

Valoarea estimată a achiziției este de circa 19.000 lei. Firmele interesate pot depune ofertele până miercuri, 18 mai, ora 11.30, pe email. 

Vizualizări: 1,141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: