Politică

În timp ce Iordache aleargă după pioni, Weber îi luă regele! 

Oricât de alambicată ar părea politica, vin momente când liderii trebuie să își folosească abilitățile și să ia cele mai bune decizii pentru formațiunile lor. 

În "confruntarea șahistă" dintre Mihai Weber și Ion Iordache, Weber i-a dat mat lui Iordache din două mutări. Pentru cine nu știe șah, aveți în poză exemplul a ceea ce se întâmplă când, în deschidere, muți doi pioni haotic. Șahiștii l-au denumit "matul prostului"! 


Lăsând la o parte sportul minții, hai să ne întoarcem la profilul celor doi lideri politici autohtoni. Vedem un Ion Iordache care și-a pierdut capul de la preluarea PNL Gorj și pare dispus la orice compromis și sacrificiu... doar să rămână cel mai smecher dintre fraieri. Este un sindrom de care a suferit și Dan Vâlceanu, dar parcă la el nu a fost atât de acutizat. Să te înconjori numai de "fitilari, frustrați, oportuniști și scamiști", denotă că nu ai stofă de lider, ci doar ești ahtiat după putere. Ori, încă de la început, Ion Iordache a vrut să conducă totul în direcții numai de el știute...

De partea cealaltă, Mihai Weber a ieșit din tiparul politicianului clasic și "a riscat" prin a aduce în PSD oameni de forță, nelipsiți de identitate și cu aptitudini de lider. Politica ultimilor 33 de ani nu a funcționat pe asemenea principii, ba din contră, executanții și sinecuriștii erau la mare căutare. 

În cazul de față, mutarea cu Marcel Romanescu se dovedește a fi prolifică pentru PSD, chiar dacă primarul din Târgu Jiu a dovedit de-a lungul timpului că este un politician atipic, un politician incontrolabil și chiar indisciplinat în ceea ce privește disciplina de partid. Penelistic vorbind, au rămas antologice criticile lui la adresa premierului Ludovic Orban, sau la adresa premierului Florin Cîțu, în momentele în care aceștia au luat decizii în detrimentul românilor. 
Ulterior, faptul că nu a cedat presiunilor și a aprobat sute de proteste minerilor în centrul orașului, sau că a aprobat proteste anti-mască și multe alte "nedigerabile" de colegii de partid, l-au transformat pe Marcel Romanescu în persoană non-grata. 


Cu toții ne-am dori ca era politicienilor fără identitate, care tac și execută, să apună, fiindcă ei au condus România spre un regres total. Oameni de bine și resursă există în toate formațiunile politice. Trebuie doar identificați, susținuți și încurajați! 


Atașez mai jos, declarația dată ieri de primarul Marcel Romanescu:

"Așa cum în viața de zi cu zi trăim diferite schimbări, la fel și în viața politică vin momente de răscruce, momente în care consulți, analizezi și decizi. 

Târgujienii merită să afle de la mine, în mod direct, că începând de astăzi am decis să fac o schimbare politică, alăturându-mă formațiunii PSD. Este o decizie asumată, având în vedere și că o bună parte a echipei mele a susținut această schimbare, părăsind PNL-ul încă de acum câteva luni. 

Un lucru este evident: pentru dezvoltarea municipiului și continuarea proiectelor pe care mi le-am propus alături de echipa cu care lucrez, este nevoie de liniște, de cooperare, de încredere și de oameni pe care să mă pot baza, dar mai ales de susținere politică.

Timp de 7 ani nu am știut ce înseamnă sprijin din partea conducerii județene! Piedici au fost nenumărate, venite chiar de la cei care ar fi trebuit să mă susțină. Poate și pentru că nu am fost adeptul intereselor de grup, ci doar al interesului cetățenilor.


De ce PSD? Pentru că, atunci când am cerut sprijin în realizarea unui proiect, s-au implicat necondiționat, arătând o deschidere în acest sens. Au înțeles că orice realizare aducea plus valoare municipiului Târgu Jiu și au știut să facă abstracție de culoarea politică.

Din păcate, PNL Gorj are alte obiective, la care nu pot adera. Nu poți face politica județului stând cu ochii după interesele personale. Singurul meu obiectiv a fost și rămâne dezvoltarea  municipiului, iar pentru asta este nevoie de oameni serioși, capabili să pună umărul la realizarea tuturor proiectelor ce vizează bunul mers al societății. 

Sunt adeptul unor valori la care nu voi renunța niciodată. Rămân același om, în slujba dumneavoastră, a cetățenilor municipiului Târgu Jiu, oameni pentru care port un respect deosebit."

Vizualizări: 5,603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: