Politică

Autorul Programului de Tranziție Justă a pierdut urma celor peste 2 miliarde de euro

Programul de Tranziție Justă a fost propus de europarlamentarul Corina Crețu, fost comisar european. Autorul acestui program, Corina Crețu, declară, din nou, că județele desemnate pentru alocarea acestor fonduri nu au făcut niciun proiect concret. 

Prin urmare, nu știe cum acești bani vor ajunge să fie folosiți în scopul vizat. La Gorj, de exemplu, prefectul Iulian Popescu organizează dezbateri nelegale cu oamenii de afaceri aflați în vizorul PNL. 

Nu este pentru prima oară când Corina Crețu sesizează nereguli și mari întârzieri.

 

 

Europarlamentarul Corina Creţu susţine că, deşi peste 2 miliarde de euro au fost puse la dispoziţia a şase judeţe din România prin Fondul pentru o Tranziţie Justă, după un an nu se ştie în ce măsură ţara noastră a folosit aceste fonduri nerambursabile şi nici care sunt proiectele depuse. 

"În întreaga Europă sunt necesare investiţii pentru trecerea la utilizarea resurselor energetice mai puţin poluante, iar politica de coeziune poate contribui la o tranziţie lină către o economie modernă, durabilă şi de succes, care nu lasă pe nimeni în urmă. În tot acest timp am obţinut susţinerea Parlamentului European pentru propunerea mea - Fondul pentru o Tranziţie Justă. Acesta va fi un instrument-cheie pentru sprijinirea teritoriilor celor mai afectate de tranziţia către neutralitatea climatică, oferindu-le un sprijin adaptat. În România au fost selectate 6 judeţe pentru acest program, în exerciţiul financiar 2021-2027: Gorj, Hunedoara, Dolj, Prahova, Galaţi şi Mureş. Este vorba de peste 2 miliarde de euro care au fost puse la dispoziţia acestor judeţe încă din anul 2022, dar nu cunoaştem, din păcate, nici proiectele prevăzute şi nici în ce măsură România a folosit aceste fonduri nerambursabile destinate îmbunătăţirii vieţii oamenilor din judeţele menţionate", a arătat Corina Creţu, pe Facebook.

 

Parlamentarul european a arătat că se împlinesc 5 ani de la conferinţa "Regiunile carbonifere din România în tranziţia energetică" ,organizată la Petroşani, la care a participat

 

Vizualizări: 928

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: