Ultima oră

Iarna se întoarce pentru o săptămână în România

Meteorologii prevăd un scurt episod de iarnă la început de aprilie, cu căderi de zăpadă cum nu au existat nici pe timp de iarnă în România. 

La începutul săptămânii un val de aer polar va pune stăpânire și pe România din cauza unui ciclon format în Marea Mediterană, după cum spun specialiștii.

Meteorologii se așteaptă ca episodul de frig, lapoviță și ninsoare să dureze până spre sfârșitul săptămânii. Temperaturile scad și cu 15 grade Celsius, față de normalul perioadei, avertizează meteorologii, care se așteaptă că frigul să se întețească începând din noaptea de luni spre marți.

”Următoarele zile vor aduce o vreme severă. Pe de o parte din cauza pătrunderii unei mase de aer foarte rece, un aer polar. Pe de altă parte, din cauza evoluției unui ciclon generat în Marea Mediterană. Aşteptăm ca de marţi vremea să devină deosebit de rece, atunci când maximele anticipate vor fi între 0 şi 10 grade Celsius, temperaturi mai degrabă de sfârşit de iarnă decât de jumătatea primăverii.Nu este vorba doar de temperaturi, ci vorbim şi despre forma precipitaţiilor pentru că aria precipitaţiilor se va extinde şi va cuprinde toată ţara. Vor fi lapoviţe şi ninsori în multe zone ale ţării, mai ales în jumătatea de nord a teritoriului. La munte va ninge, se va depune strat consistent de zăpadă”, a precizat Florinela Georgescu, directorul executiv al ANM.

Hidrologii au emis deja numeroase alerte date fiind cantitățile de precipitații din aceste zile și astfel de mesaje vor continua toată săptămâna.

Cerul va fi mai mult noros în această săptămână și temperaturile nu vor scădea foarte mult noaptea față de zi dar vor fi şi valori negative, mai ales în partea de nord, centru şi vest a teritoriului. Se poate produce îngheţ la sol, temperaturile scăzute fiind foarte periculoase pentru livezi.

Vizualizări: 656

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: