Ultima oră

Nou val de frig asupra României

Frigul care a afectat o mare parte din România săptămâna trecută va reveni și la început de aprilie. 

Meteorologii avertizează că România se va confrunta cu un nou val de frig adus de furtuna Mathis. 

Vor fi din nou precipitații care se pot transforma în ninsoare și scăderi importante de temperatură, de peste 10 grade Celsius. 

După ce a afectat o mare parte a Europei, furtuna Mathis va pătrunde în țară prin sud și apoi va cuprinde, treptat, întreg teritoriul. Mathis a înaintat în Europa, provocând pagube în Anglia, Franţa, Spania, Belgia, Germania, Elveţia, dar şi în nordul Italiei. 

“La sud de țara noastră evoluează un ciclon, denumit de meteorologi Mathis. Asociat acestui ciclon va fi un front atmosferic care va pătrunde în țara noastră începând de luni și va aduce precipitații, la început în sudul teritoriului, apoi acestea se vor extinde și în restul țării. Vorbim despre ploi în sud ce se vor transforma în lapoviță și ninsoare pe parcursul nopții, dar și pe parcursul zilei de marți, mai ales la munte, dar și în zonele joase din jumătatea de nord a teritoriului. De asemenea, o masă de aer rece va cuprinde țara noastră, iar dacă temperaturile vor scădea”, a precizat Iris Răducanu, meteorolog ANM.

Țările europene afectate de furtuna Mathis au fost sub imperiul avertizărilor cod roșu din cauza vântului puternic. 

 

Vizualizări: 897

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: