Social

Concurs dificil în Italia pentru salvamontiști din Gorj

Salvamontiști din Gorj, Prahova, Poiana Brașov, Sibiu, Cluj, Zărnești, Dâmbovița și Hunedoara au fost angrenați în această săptămână în diverse activități de pregătire profesională alături de salvatorii montani din Italia. 

Activitățile sunt cuprinse în calendarul de schimburi de experiență încheiate între conducerea structurilor de salvare montană dintre cele două țări. 

Vineri, salvamontiștii români se vor reuni la Pieve di Cadore, unde vor participa la concursul național profesional al salvatorilor montani italieni, Dolomiti Rescue Race, concurs cu participare internațională. 

Alături de cele peste 60 de echipe din Italia, și-au anunțat prezenta și echipe de salvatori montani din țări cu mare tradiție în salvarea montană.

„Politica de formare și dezvoltare profesională continuă a salvatorilor montani derulată de noua conducere a Salvamont Romania a dus la încheierea unui parteneriat durabil cu structura similară din Italia, concretizat de-a lungul anilor cu numeroase schimburi de experiență între structurile de salvare montană, schimburi de cursanți și instructori în cadrul școlilor de salvare, invitații și participări la conferințe de profil”, transmite Salvamont România.

Vizualizări: 450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: