Eveniment

I-a ieșit drogul la analize și după o lună

Un motrean care a produs acum doi ani un accident pe fondul vitezei s-a dat de gol și cu privire la consumul de droguri.

Accidentul a avut loc în iulie 2019, după-amiază, când polițiștii au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că o mașină a intrat într-un cap de pod, pe DC108. 

Mașina a fost avariată, iar șoferul și un pasager răniți. Șoferul nu consumase băuturi alcoolice, dar avea urme de substanțe interzise în sânge.

Bărbatul a recunoscut consumul de substanțe, dar cu aproape o lună înainte de accident. “Cu privire la consumul de substanțe psihoactive, a declarat că în perioada 13-14.06.2019, aflându-se în Austria, a primit de la alte persoane și a fumat mai mult de jumătate dintr-o țigaretă confecționată artizanal, care conținea muguri de canabis”, se arată în documentul de la instanță.

“Având în vedere timpul îndelungat de la momentul consumului, nu a avut reprezentarea că această substanță se mai găsește în organismul său și că săvârșește o infracțiune, crezând că substanța dispare din organism în câteva ore”, a mai arătat sursa citată. 

Pasagerul rănit nu a depus plângere, dar totuși șoferul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, dar și la muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Motru.

Sentința Judecătoriei Motru din 7 martie nu este definitivă.

Vizualizări: 2,984

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: