Politică

Guvernul raționalizează gazul, dar renunță la cărbune

“Nu putem să ne mai gândim că vom face capacități de producere a energiei pe bază de gaz, dacă vorbim că se raționalizează gazul”, a spus la Radio Infinit un supraveghetor din Complexul Energetic Oltenia.

Este vorba despre Gabriel Giorgi, un social-democrat intrat recent în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia.

Guvernul ia în calcul ca, în această iarnă, în funcţie de evoluţia regională legată de războiului din Ucraina şi efectele sancţiunilor aplicate Rusiei, să impună o reaţionalizare a consumului de gaze, pentru companii, au precizat surse guvernamentale pentru News.ro.

La nivelul Guvernului s-a format un Consiliu consultativ care urmează să se operaţionalizeze în perioara următoare şi care va analiza evoluţia crizei energiei, în urma conflictului din Ucraina.

În urma unei discuţii care a avut loc vine în cadrul Executivului, s-a analizat varianta ca operatorilor economici să li se aplice un procent echitabil de consum de gaze, pe perioada iernii, în cazul în cazul în care vor exista probleme cu aprovizionarea.

„Se va continua furnizarea fără limitare la consum casnic. Pentru operatorii economici e mai corect să limităm, în procent echitabil pentru fiecare agent economic. Deci va fi o raţionalizare pentru companii, nu pentru casnici”, au precizat surse guvernamentale, precizând că populaţia nu va fi afectată.

Vizualizări: 2,101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: