Eveniment

Gorjul, cutremurat serios de două ori miercuri noaptea

Un cutremur de 4,1 grade Richter a avut loc miercuri seara în Gorj, acesta fiind urmat de mai multe replici, iar după ora 3 noaptea a avut loc altul și mai puternic, de 4,3 grade Richter.

Cutremurele au devenit deja o obișnuință în Gorj, acolo unde s-au semnalat câte unul sau chiar două cutremure majore zilnic în cursul acestei săptămâni. Dacă luni s-a produs un cutremur de acomodare la noua stare de lucruri, de 5,2 grade Richter, marți deja s-a ajuns la 5,7 grade iar oamenii au intrat în panică, mai ales că s-au consemnat numeroase distrugeri, unele încă în curs de evaluare.

Când credeau că nu mai au parte de astfel de evenimente, după ce în ziua de miercuri s-au mai consemnat doar replici de 2 sau 3 grade, oamenii au simțit din nou teama de cutremur miercuri noaptea, chiar de două-trei ori.

Un nou cutremur major s-a făcut simțit miercuri seara, la ora 23:28 (ora României), în Gorj, magnitudinea seismului fiind de 4,1 pe scara Richter, conform INFP, care a precizat că acest cutremur a avut loc la adâncimea de 15 km.

Un altul, care i-a trezit din somn pe oameni, a avut loc puțin după ora 3 noaptea și a fost de 4,3 grade Richter, conform INFP, 4,7 grade conform altor aplicații, acesta fiind localizat la o adâncime de 10 km. Acesta a avut replici aproape la fel de puternice, una ajungând la 3.7 în jurul orei 4:30, spre nemulțumirea celor care sperau să poată dormi câteva ore necutremurați.

Confruntați cu noua stare de lucruri, aceea de a fi cutremurați constant, oamenii sunt foarte activi pe rețelele de socializare unde schimbă informații despre cutremure.  În mediul online circulă în această perioadă tot mai multe recomandări pentru rucsacul de supraviețuire în caz de cutremur, informații ce pot fi accesate pe www.fiipregatatit.ro .

Vizualizări: 2,080

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: