antiVirale

Gorjenii, așteptați la Festivalului Murelor. Fructe, pe săturatelea!

Vor fi zile de petrecere și voie bună pe 6 și 7 august în comuna gorjeană Roșia de Amaradia. Cooperativa agricolă Valea Amaradiei Catalunya organizează a doua ediție a Festivalului Murelor.

“Aici în poiană, la marginea pădurii, lângă plantații încărcate cu mure, ne vom întâlni producători, comercianți și procesatori ai acestor fructe din toate regiunile țării și împreună cu toți localnicii comunei. Vă așteptăm și pe dumneavoastră, meșteșugari, producători, comercianți, artiști și oricine dorește să ia parte la acest eveniment”, au transmis organizatorii.

Murele sunt aproape coapte și în câteva zile începe culesul. “În câteva zile vom începe culesul murelor, producția este promițătoare. Anunțăm membrii că vom prelua fructe în stare proaspătă pentru onorarea comenzilor, dar și pentru congelare și livrarea lor către firme interesate”, a mai transmis asociația.

Beneficiile murelor sunt multiple. Au efect anti-inflamator, diuretic, antiseptic, laxativ, analgezic și antioxidant.

Pe lângă aceste beneficii, murele au și multe proprietăți medicinale. Au un puternic efect antioxidant și neutralizează radicalii liberi, previn retenția de lichide, ajută la combaterea diareei, gastroenteritei, colitei și crampelor menstruale.

Sucul din acest fruct este revigorant și tonifiant, ceea ce îl face foarte potrivit pentru persoanele care se simt slăbite.

Fructele bine coapte, prin conţinutul lor ridicat de vitamine, sunt utile ca astringent și diuretic. De asemenea, ajută împotriva gripei, răcelii și tusei.

Din frunzele de mărăcini, se poate prepara un ceai pe care-l putem folosi atât intern, cât și extern. În uz extern poate grăbi vindecarea rănilor ușoare.

Vizualizări: 1,631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: