Anchetă

Gorjean condamnat după ce a mituit degeaba un polițist

Un bărbat din Gorj a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare pentru dare de mită, după ce a șpăguit un polițist. Pedeapsa este cu suspendare, fiind definitivă după pronunțarea de acum câteva zile a Curții de Apel Timișoara.

Fapta s-a petrecut în ajunul Crăciunului, anul trecut, când gorjeanul a fost sancționat cu avertisment de un polițist din Timiș, pentru că nu avea permisul la el. În baza de date apărea că are suspendat dreptul de a conduce, ceea ce nu era real, dar gorjeanul s-a temut să nu se aleagă cu dosar penal și i-a dat șpagă polițistului prin... Revolut.

Polițistul îi spusese că din verificările operate rezulta că are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, dar gorjeanul i-a explicat că a avut o problemă în 2019, când nu a trecut regulamentar calea ferată, dar că a contestat în instanță.

Una peste alta, interdicția de a conduce vehicule pe drumurile publice a expirat undeva în mai 2020, dar a omis efectiv să-și ridice fizic permisul de conducere. 

Polițistul i-a spus că o să verifice situația, pentru că este posibil să fie erori în sistem, și l-a rugat pe gorjean să îi lase un număr de telefon pentru cazul că o să îi facă dosar penal. 

Gorjeanul nu își știa numărul și l-a apelat pe polițist, făcând astfel rost de numărul acestuia. După miezul nopții, polițistul a primit un mesaj pe telefon. ”Acum aștept să-mi dea răspuns un prieten… Ai cumva revolut? E bun pentru transfer instant, să achit datoria-banii pe care mi i-ai dat la Târgu Jiu împrumut. Ți-am trimis 300 lei din datoria pe care o aveam la tine de la Târgu Jiu”. 

Polițistul a întrebat: “De ce mi-ai trimis acei bani?”, iar gorjeanul a răspuns “Datoria de la Târgu Jiu”. Crezând că a dat prea puțin, gorjeanul a mai virat 200 de lei. Și încă un mesaj: ”Te rog să nu-mi faci dosar penal pentru că suspendarea a expirat pe data de 15 mai 2020. O să merg la IPJ Gorj și o să clarific situația, o să apară în baza de date că aveam dreptul de a conduce legal valid în data de 23 decembrie 2020. Mă revanșez! Crăciun fericit!”.

La care polițistul a răspuns: ”Nu se poate face dosar penal deoarece ai fost verificat în amănunt și apare că ai dreptul de a conduce valabil. Și ce fac cu ”aia” acum?”. 

Polițistul a sesizat DGA. O vreme gorjeanul a susținut că polițistul i-a pretins mită, dar în cele din urmă și-a luat fapta asupra lui și s-a ales cu o condamnare cu suspendare.

Vizualizări: 6,447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: