La modă

Ce trebuie să știți despre Sfintele Paști primite în noaptea de Înviere

Sfintele Pasti primite in noaptea de Înviere reprezinta bucatele de paine sfintita si vin sfintit pe care credinciosii le iau de la biserica. Acestea simbolizeaza trupul si sangele lui Iisus Hristos.

Credinciosii se duc la slujba de dinainte de slujba Învierii unde se sfinteste vinul adus de acasa. De asemena, unii dintre acestia duc o paine si merinde pentru a fi sfintite de preot. Acestea se iau acasa. Dupa sluja de Inviere, credinciosii pot lua si anafura. Anafura si vinul care au fost sfintite in timpul slujbei de Paste reprezinta Sfintele Pasti.

Sfintele Pasti se iau in dimineata de dupa slujba de Inviere. Se pot lua in toata saptamana de dupa Paste.

In dimineata de dupa Înviere, credinciosii trebuie sa se spele pe fata cu apa in care au pus inainte un ou rosu. Astfel, se spune ca vor avea fata fina si rosie precum oul.

Persoana cea mai in varsta trebuie sa ia prima Sfintele Pasti. Se ia o bucatica din anafura luata de la biserica dupa slujba de Inviere si se bea o gura de vin sfintit. Acesta se inchina si rosteste apoi “Hristos a Inviat!”, ceilalti membri raspunzandu-i “Adevarat a Inviat!”. Urmeaza apoi restul membrilor familiei, in ordinea descrescatoare a varstei, urmand acelasi procedeu.

Corect este sa se ia Sfintele Pasti doar de catre cei care au postit si s-au impartasit in timpul Postului Pastelui.

Vizualizări: 963

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: