Social

Gorj: 27 de microbuze "verzi" pentru școlarii din mediul rural

Veste bună pentru mii de copii din județul Gorj. Vor merge la școală cu microbuze noi. E vorba, mai exact, de 27 de microbuze electrice care au fost cumpărate de Consiliul Județean Gorj pentru unitățile de învățământ din mediul rural.

 


Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a precizat că microbuzele vor fi livrate până la vară. „Primăriile din mediul rural unde vor ajunge microbuzele și-au asumat faptul că vor amenaja și câte o stație pentru reîncărcarea microbuzelor electrice. De asemenea, vor fi obligați să asigure mentenanța vehiculelor și conducătorul auto”, a explicat Cosmin Popescu.

Vorbim de o investiție de peste șapte milioane de euro. Banii vin prin Programul Național de Redresare și Reziliență și din bugetul Consiliului Județean Gorj. 

 

Totodată, alte 11 microbuze electrice vor fi cumpărate cu bani de la Agenția Fondului de Mediu, peste trei milioane de euro, și vor ajunge tot în unitățile de învățământ din mediul rural, unde actualele microbuze sunt vechi sau insuficiente.

Vizualizări: 954

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: