pamFLEȚI

Generația altfel... mai scamiști și maseuri ca niciodată, dar foarte fotogenici și activi în online

La aproape 32 de ani de la revolutie, într-o democrație care, dacă ar avea cap, l-ar tăia singură de durere, noua generație de politicieni pare că promite. Chiar promite multe.

 

Putem să îi numim smart - viitori - politicieni. De ce așa? Pentru că sunt ca roboții de bucătărie, multifuncționali. Cărători de mape (n.r. - nici Jason Statham în “Curierul” nu căra coletele așa bine), șoferi (Vin Diesel ar fi gelos), paznici de sedii de partid, fotografi personali ai marilor deputați sau senatori, eternii lipitori de afișe și distribuitori de pliante, pixuri și brichete cu stema partidului, experți în descămoșat ori aranjat cravata sau gulerul șefului, toate aceste “funcții” le are un tânăr în zilele noastre, ce se dorește viitor politician. 

 

Am enumărat doar câteva lucruri ce trebuie să apară în “cv-ul” unui șef de organizație de tineret a oricărui partid, ori a șoferului personal al vreunui politician ș.a.m.d. De la bun început fac precizarea că există multe astfel de cazuri, dar nu mereu se întâmplă așa. Dacă cineva o să fie indignat de ce am scris mai sus, ori se simte, ori e citov la minte și vede că din păcate, aceasta este realitatea.

 

Revenind... am uitat să spun de masajul la tălpi, dar nu mai contează. Ei bine, din nefericire, noua generație pe care actualii elefanți politici o cresc, unii numind-o “generația altfel”, alții nu mai știu cum, crește din păcate într-un mediu nociv, sub aripa unor personaje cu state vechi în politică, cu “cozi” imense în spate, care și dacă și-ar dori să crească lângă ei profesioniști, nu vor putea, deoarece nici nu știu cum să facă asta, atitudinea, faptele și comportamentul lor nu le insuflă acest lucru, dar “copiii” cresc văzându-i pe ei în acțiune și avându-i drept exemplu.

 

Numai bine, nu? Ai mici de la USR au o pagină de facebook în care încearcă să creeze haz, ieșindu-le doar o ciorbă de potroace. Dacă arunci o privire, îți dai seamă că parcă ai de-a face cu câțiva copilași de grădiniță care pun la păpuși capul unde îi sunt picioarele, și invers, iar apoi încep a râde, postacii și aplaudacii de serviciu făcându-și apoi treaba cu “share și comm” masiv. Nici nu vreau să mai spun că 1 din 4 postări sunt despre și pro lgbtq sau cum se cheamă tărăboiul ăsta. Vă dați seama pe viitor urmează de 1 martie să pună poză cu 2 băieți ce au mărțișor la mână tip brățară, fiecare având câte jumătate de inimioară magnetică, iar când se apropie, să se formeze inima. Ce dragut, nu?

 

La PNL, e mai fain. Milionara care e președinte la organizația de tineret, Mara Mareș, chiar pare o tipă super simpatică. Cum a ajuns ea deputat în 2016, la 24 de ani, eu zic că nu mai contează, mai ales că știm cine e tatăl ei. Milionar din afaceri cu cartofi, acesta a fost presedinte al PNL Făgăraș, ceva consilier județean, dar nici nu mai contează. Mie chiar îmi place tipa. Fotogenică, carismatică (am văzut cum zâmbește în zecile de poze pe care le face la orice conferință) și cu idei inovatoare. Cu un stil clasic în politică, de a se aplauda singură în oglindă, ca o prințesă ce este (are deja porecla de “Prințesa Cartofilor”), aceasta m-a surprins când a aparut la câteva acțiuni de împădurire, cu unghiuțele puse, UGG-uri în piciorușe și sapa în mână, alături de alți politicieni cu grade. În spatele lor, ei fiind aliniati la poză, s-au văzut copacii plantați de PNL-iști (mulți veniți la costum, cu ciocate în picioare, că așa e moda), dar în fața lor... făcuseră parcare de bolizi (al lui Iordache a făcut furori!). 

 

Tare mi-a plăcut la Mara Mareș (sper să se înteleagă ironia) și interesul ei pentru sprijinirea studenților ce vor să studieze în afară. Asta se întâmplă pentru că șefii ei, care anunțau ba că fac România bine, ba că România Educată, au rezolvat problemele studenților care vor să studieze în țară. Ce condiții la cămine, ce taxe mai mici de școlarizare, ce facilități de angajare... nu avem nevoie de așa ceva.. nici de gratuitatea la tren pe care o aveam nu a mai fost nevoie. S-au ocupat șefii ei de ea:)))

 

În fine, mica șefă de la tineretul liberal este acum mâna dreaptă a premierului Cîțu, de vreo câteva luni. De atunci, a reușit doar să mai facă niște poze. 

 

La PSD, nu mai vreau să discut ce se întâmplă, că la ei a fost mereu la fel. Îi apreciez că niciodată nu se laudă cu pepiniera lor, nu au nevoie de genii închipuite sau neînchipuite pe la ei, trebuie doar să aibă baroneii cei noi, că ai vechi au mai ieșit la pensie, niște executanți aproape la fel de buni precum erau ei acum câțiva ani.

Din păcate, vorbim de fapte și cazuri reale, în România Europeană a lui 2021. Îndoctrinarea tinerei generații ori spălarea minții. Unii tineri fac asta din obligație, alții din nevoie, alții din crez. Toți, din păcate, sunt victimele “mentorilor”, precum și actuala societate este victima unui sistem educațional degradat. 

Cine te educă, te face om. Ca el vei arăta. Vorba aceasta se aplică în majoritatea cazurilor.

 

Un îndemn: Viitorule politician, fii psd-ist, prm-ist, usr-ist, pln-ist, fii ce vrei, dar lărgește ochii, orizonturile de gândire și dă-ți seama că tu acum crești sub aripa acelora pe care îi blamezi pentru cum arată țara ta. Nu te mai îndoctrina cu tot ce spun ei, fii TU, creează-te pe tine, ia de la el doar ce e bun, nu tot ce e rău. Învață să nu mai fi scutul unora care doar pentru asta te țin lângă ei, nici postacul lor, nici cărătorul lui de bagaje. Folostește-ți coloana vertebrală, nu te mai lăsa manipulat, fii demn, dacă vrei să te uiți în ochii părinților tăi și să le spui că tu vrei să fii unul dintre cei care va face țara aceasta să meargă din nou. Dacă nu, vei fi urmașul mai marilor tăi din partid, pe care și tu i-ai înjurat la un moment dat!

Vizualizări: 2,505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: