Social

Gazele naturale „ajung” și la poarta lor

Cel mai important proiect din comuna Văgiulești este pe cale să se concretizeze. Autoritățile locale au reușit să întocmească toată documentația necesară și să obțină finanțarea pentru înființarea rețelei de gaze naturale. Nu mai puțin de 60 de miliarde de lei vechi vor fi alocați acestui proiect, doar în prima fază.

 

Este pentru prima dată când s-au făcut demersuri pentru introducerea rețelei de gaze naturale în Văgiulești, în condițiile în care oamenii își doresc de multă vreme să aibă gaze naturale la poartă.

 

„Localnicii din comuna Văgiulești își doresc foarte mult să demarăm acest proiect de introducere a rețelei de gaze naturale. Avem și terenuri forestiere în zonă, dar lumea tinde spre gaze pentru că sunt mai eficiente. Chiar dacă sunt mai scumpe, se elimină mizeria și costurile suplimentare care sunt în cazul lemnelor și tot acolo se ajunge. Este pentru prima dată când s-au făcute demersurile necesare pentru a accesa fondurile necesare unei astfel de investiții. Suntem puțin îndepărtați și depindem și de comuna vecină, acum au depus și ei și am depus și noi. Gazele trebuie să treacă prin comuna Samarinești ca să ajungă la noi pentru că vin de undeva de la Motru. Este un proiect separat, dar se ține cont la avizare, o să se aibă în vedere să dimensioneze conducta încât să mergem pe extindere. Ca și sumă, au fost alocate doar 60 de miliarde vechi, adică doar pentru conducta principală, dar fondurile pot și suplimentate pe parcus și sperăm noi să și fie așa”, a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiulești.

Vizualizări: 1,055

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: