Social

Cula Glogovenilor va fi gata mai devreme cu un an

Modernizarea Culei Glogovenilor va fi gata înainte de termenul scris în contract. Deși constructorul trebuie să termine lucrările până în vara anului viitor, firma estimează că monumentul istoric va fi restaurat cu un an mai devreme.

 

Lucrările au stagnat pentru câteva zile până când experții de la Direcția de Cultură au făcut planul pentru reconstruirea unui zid care s-a prăbușit din cauza faptului că nu avea fundație. A fost un cerdac cu care s-a extins conacul boieresc și zidul nu avea fundație. S-a prăbușit când a fost gata acoperișul. Nu exista nicio variantă ca să-l putem sprijini şi să putem face lucrările proiectate de sub-betonare pentru că existau riscuri majore de accidente. Nu ştiu dacă este o surpriză. Este o clădire veche, în primul rând. O clădire care a fost expertizată, dar ca la orice clădire veche nu se ştiu toate dedesubturile şi ce e în interior, a spus Ionuț Guran, responsabilul de șantier.

 

E cel mai emblematic monument din zona noastră și când va fi restaurat vrem să-l introducem în circuitul turistic. Are ce oferi această zonă. De asemenea, cula este cartea noastră de vizită și se va regăsi și pe stema comunei Glogova, a declarat primarul din Glogova, Gheorghe Alpredi.

 

Cula din Glogova e prima din județul Gorj care se restaurează cu bani din Programul Național de Redresare și Reziliență. Investiția se ridică la peste un milion de euro.

Vizualizări: 386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: