Actualitate

Amendă pentru un supermarket din Gorj

Un supermarket din Gorj a fost amendat cu 12.000 de lei de inspectorii sanitar-veterinari pentru că nu a informat instituția de control cu privire la retragerea și/sau rechemarea unui produs contaminat.

Reamintim că pe 13 noiembrie a fost un caz de produs contaminat la Carrefour. ANSVSA a anunțat atunci retragerea de pe piaţă de către Carrefour România a unui sortiment de tobă de porc, în care a fost depistată Listeria monocytogenes. Bacteria poate provoca listerioza, o boală potenţial periculoasă, mai ales pentru copii, femeile gravide, persoanele în vârstă sau cu imunitate scăzută. ”Vă informăm că societatea CARREFOUR ROMÂNIA S.A. a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului TOBĂ DE PORC DRAG DE ROMÂNIA ca urmare evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes”, a transmis ANSVSA.  

Două amenzi a câte zece mii de lei au fost date la un magazin alimentar pentru depozitarea unor alimente direct pe paviment, dar și la o brutărie pentru neîntreținerea spațiilor de producție și de depozitare a produselor de panificație. 

În timpul controalelor efectuate au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, reprezentând două avertismente scrise și 8 amenzi în cuantum de 38.100 lei, unor obiective situate în Bâlteni, Căpreni, Novaci, Târgu-Jiu Telești și Turcinești.

Vizualizări: 1,589

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: