Actualitate

Burlan, audiat la Parlament. De ce nu poate produce mai mult!

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a fost audiat într-o comisie parlamentară care verifică de ce prețul energiei în România este atât de mare.

Burlan a fost întrebat de ce compania nu produce mai multă energie, pe măsura capacității instalate. “Am fost întrebat într-o comisie parlamentară de ce nu producem mai mult. Le-am spus că suntem într-un proces de redeschidere a carierelor. Au înțeles că redeschidem perimetre miniere. Nu! Redeschiderea carierelor înseamnă aducerea lor în parametri normali de funcționare”, a spus Burlan.

Practic, carierele au fost blocate din punct de vedere tehnologic. “Din cauza faptului că nu s-au făcut exproprieri în anii anteriori, carierele nu au avansat, s-a exploatat cărbunele care era rezervă activă și s-au redus treptele de excavare. Acum suntem într-un proces de redeschidere a carierelor. Avem pentru toate carierele exproprieri pentru cauză de utilitate publică, avem scoateri din domeniul silvic, nu mai avem probleme cu fronturile de lucru, doar că este vorba de timp până când ajungem din nou în acei parametri. Asta înseamnă doi - trei ani, din punct de vedere tehnologic”, a mai spus Burlan la Gorj TV. 

Nici din punct de vedere tehnic, lucrurile nu stau mai bine. “Din punct de vedere tehnic, am început acele revizii anuale cu firme specializare și care asigură garanție 24 de luni. Nu le punem face pe toate deodată, nu este nici timp și nici sursă pentru susținerea acestor programe”, a mai spus directorul CE Oltenia.

Compania și-a propus să închidă mai multe perimetre miniere în următorii ani, pe măsura închiderii grupurilor de producție a energiei pe cărbune.

Vizualizări: 2,917

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: