Actualitate

Burlan, anunț despre nivelul stocurilor de cărbune

Iarna va fi una relativ ușoară, iar asta este o veste foarte bună, pe fondul crizei energetice prin care trece întreaga lume.

Complexul Energetic Oltenia va avea stocuri importante de cărbune și la ieșirea din iarnă. “Noi avem asigurate stocurile conform hotărârii de guvern. Simularea producției și a consumului arată că, la sfârșitul iernii, la sfârșitul lunii martie, vom avea un nivel de 500.000 de tone în stoc. La 1 noiembrie aveam 730.000 de tone de lignit”, a spus Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia.

Meteorologii i-ar fi liniștit puțin pe directorii din energie. “Se pare că în luna decembrie va fi o scurtă perioadă mai rece, iar în luna februarie o altă perioadă. Prognoza este că vom avea o iarnă asemnănătoare cu iarna trecută”, a mai spus Burlan la Gorj TV.

Sistemul Energetic Naţional este în regulă, stocurile sunt în parametri, atât stocurile de gaze natuale din depozite, cât şi stocul de cărbune din termocentrale sunt exact în limitele programului de iarnă, a anunţat și ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Este o iarnă complicată. Sunt convins că, împreună, toţi actorii din sistemul energetic naţional vom trece cu bine, în aşa fel încât consumatorii casnici, non-casnici, să nu fie tulburaţi. Din punct de vedere al stocurilor, Sistemul Energetic Naţional este în regulă, stocurile sunt în parametri, atât stocurile de gaze natuale din depozite, cât şi stocul de cărbune din termocentrale sunt exact în limitele programului de iarnă. Hidroelectrica are rezervele din lacuri în parametri normali. Din punctul acesta de vedere nu o să avem probleme în funcţionarea Sistemului Energetic Naţional în această iarnă. Depozitele de gaze naturale sunt undeva la 2,23-2,24 miliarde metri cubi, e clar a început ciclul de extracţie din depozite", a declarat miercuri ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Vizualizări: 2,759

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: