Actualitate

Grupurile pe gaze ale CE Oltenia pot fi făcute în doi ani. Cine spune asta!

17 investitori români și străini vor să se asocieze cu Complexul Energetic Oltenia pentru a realiza parcurile fotovoltaice și grupurile pe gaze, iar unii dintre ei susțin că pot face grupurile pe gaze în doar doi ani. 

Condiția ar fi ca investitorul să lucreze cu constructorul lui. “În ceea ce privește grupurile pe gaze, un investitor ne-a spus că le poate face și în doi ani. A spus: venim cu soluția noastră, cu constructorul nostru și în doi ani putem face grupul. Nu pot să dau nume, dar sunt firme foarte importante din lume”, a spus la Gorj TV Daniel Burlan, președintele Directoratului CE Oltenia.

Firmele interesate să intre în parteneriat cu CEO mai pot depune oferte până pe 29 noiembrie. Sunt mai multe companii care au cumpărat caietul de sarcini.

“Suntem în procedura de selecție, avem 17 potențiali investitori care au fost interesați și au cumpărat caietul de sarcini. Sunt și din România, și din Europa, și din Asia. Sunt de peste tot și nu sunt firme de care nu s-a auzit. Sunt firme mari, cu expertiză și cu multe capacități instalate și în gaz, și în regenerabile, în țările lor”, a precizat Burlan.

Începând cu 2026, va mai fi producție pe doar trei grupuri de cărbune, sub condiția punerii în funcțiune a centralelor pe gaz. 

Vizualizări: 3,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: