Politică

Funcție în guvern pentru un fost judecător cu pensie specială, milionar în euro

George Cătălin Șerban a fost numit secretar de stat în ministerul Justiției vineri, 5 noiembrie, printr-o decizie a premierului demis Florin Cîțu.

Judecătorul, în vârstă de 49 de ani, s-a pensionat, decretul de eliberare din funcție fiind semnat de Klaus Iohannis în 25 octombrie.

Noua funcție ca secretar de stat din partea PNL îi va asigura venituri considerabile, iar fostul judecător va cumula pensia de magistrat cu salariul de demnitar. Oricum, averea sa nu este deloc neglijabilă.

Potrivit declarațiilor sale de avere, fostul magistrat este milionar în euro. Împreună cu soția notar, are depozite, conturi, obligațiuni și asigurări de peste 1,5 milioane de euro.

Cei doi dețin două apartamente și o casă în Călărași și patru apartamente în București, toate obținute prin cumpărare.

În ultimul an, George Cătălin Șerban a fost secretar general al CSM și a avut a avut un venit de 340.450 de lei. Având în vedere că pensia unui magistrat reprezintă 80% din venitul brut pe ultima lună de activitate, rezultă că Șerban va încasa o pensie de aproximativ 30.000 de lei pe lună. Această pensie va fi cumulate cu salariul de secretar de stat care este de aproximativ 12.000 de lei pe lună. În total,42.000 de lei, adică aproximativ 8.000 de euro pe lună.

Vizualizări: 1,968

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: