pamFLEȚI

Încă un tun de imagine pentru fostul prefect s-a fâsâit

S-a lăudat fără să aibă vreun merit. În scurta perioadă în care a fost prefect, Iulian Popescu s-a bătut cu pumnii în piept că va aduce în Gorj un autolaborator pentru măsurarea calității aerului. Doar că, surpriză, a cules laurii pe munca altora. Acesta era deja cuprins într-un proiect derulat de Garda Națională de Mediu în aproape toate județele din țară, inclusiv în Gorj. 

 

Când a aflat de acest proiect, prefectul doar a făcut o adresă formală prin care a solicitat prioritizarea alocării unui astfel de sistem de monitorizare la Garda de Mediu, evident instituția centrală fiind de acord cu această cerere, dat fiind programul național.

 

Iulian Popescu s-a lăudat în spațiul public că a fost meritul său. În realitate, vorbim de un proiect pe care Garda Națională de Mediu l-a semnat la începutul lunii martie, la nivelul întregii țări. O lună mai târziu, cu acest proiect s-a lăudat și Iulian Popescu, prezentându-l ca și când el a descoperit apa caldă și sămânța din lubeniță.

E un proiect pe fonduri europene, în valoare de aproape 60 de milioane de lei și a presupus achiziția de laboratoare mobile pentru monitorizarea calității aerului și 46 de drone, dotate cu senzori şi echipamente specifice activității de inspecție şi control, care vor fi operate de către Comisariatele Gărzii de Mediu de la nivel judeţean.

 

Vizualizări: 2,451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: