La modă

Fructe prietenoase cu silueta și fructe care îngrașă

Este vară, și toată lumea se pregătește de concediu. Chiar daca mănânci doar alimente dietetice, este posibil ca acul cântarului să nu arate greutatea dorită. Încercați să înlocuiți fructele pe care le consumați in mod frecvent cu fructele care vă vor ajuta să slăbiți.

Dar care sunt fructele care ne sunt prietene atunci când vine vorba despre silueta noastră? „Caisele, piersicile au mult mai puțină fructoză și risc de îngrășare mai mic. Mai târziu, când vor apărea merele de vară și toate aceste fructe – nu au risc pentru siluetă. Cireșele și pepenii sunt cu risc”, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Fructele care te ajuta sa slabesti prin caloriile negative sunt:
Pepene roșu: fructul-vedetă al verii conține foarte multă apă, îți hidratează organismul și îți menține senzația de sațietate.Au doar 30 de calorii la o sută de grame.

Ananas: bogat in bromelaina, enzima ce arde grăsimile și te ajută să slăbești. Ananasul are efect antioxidant și îți menține pielea tânără. O sută de grame de ananas au doar 30 de calorii.

Măr: merele au un indice glicemic scazut, deci nu influenteaza nivelul insulinei din organism. O sută de grame de mere au între 45-50 de calorii, în funcție de sortiment.

Pepene galben: chiar dacă pepenele galben este dulce și aromat, nu are deloc multe calorii. O sută de grame de pulpă de pepene galben are doar 30 de calorii!

Piersici: atât piersicile, cât și nectarinele, sunt benefice pentru siluetă. Piersicile si nectarinele au doar 39 la suta de grame!
Grepfrut: acest fruct minunat pentru silueta nu poate să lipsească din diete. Grepfrutul este unul dintre cele mai cunoscute fructe cu calorii negative și este accesibil în orice anotimp.


Fructe care îngrașă
 
Chiar dacă toate fructele sunt sănătoase și conțin vitamine, minerale și alți nutrienți importanți, există fructe pe care este recomandat să le consumi foarte rar atunci când urmezi o dietă de slăbit.

 
Pe lista fructelor populare care ingrasa se numara prunele, fructele avocado, bananele si fructele mango. Totodata, chiar daca ingrasa atunci cand faci exces, aceste fructe contin grasimi sanatoase (in special fructele avocado), magneziu si potasiu (cu precadere bananele), de care organismul tau are nevoie. Poti manca o portie din aceste fructe, o data, de doua ori pe saptamana, fara grija kilogramelor in plus.


Daca, din contra, vrei sa te ingrasi cateva kilograme, asigura-te ca incluzi fructele de mai sus in meniul tau zilnic si vei reusi sa pui bazele unei diete de ingrasare sanatoase si cu efecte durabile!

Vizualizări: 596

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: