Actualitate

FOTO: Prorectorii UCB, schimbați ilegal din funcții! Purec a mers seara să ia lumină de la Iordache!

Proaspăt revenit pentru două luni în funcția de rector la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Sorin Purec a decis să-i schimbe din funcții pe prorectorii Sorin Ghimiș și Gabriela Dobrotă.

Decizia lui Purec miroase însă a ilegalitate, dacă analizăm legea și Carta universitară. Astfel, în data de 29 ianuarie, rectorul a operat modificările care circulau la nivel de zvon prin universitatea de stat, însă nu a făcut-o conform legii. Pentru ca totul să se fi desfășurat corect, Purec trebuia să consulte Senatul UCB, fapt care nu s-a întâmplat.

Mai mult decât atât, potrivit unor surse, cei doi prorectori se aflau în concediu medical, iar înlocuirea lor din funcție este ilegală pentru că, nu se poate schimba o persoană dintr-o funcție atât timp cât se află în această situație. În Carta UCB se specifică negru pe alb cum sunt propuși noii rectori, însă Purec a hotărât numirea acestora fără validarea Senatului. Regulamentul privind alegerea și constituirea organismelor colegiale și ocuparea funcțiilor executive în Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, este obligatorie respectarea prevederilor Cartei universitare, art. 83:

“(1) După emiterea ordinului de confirmare a rectorului, acesta va supune validării Senatului prorectorii propuși, în termen de cel mult 15 de zile și va emite decizie de numire a acestora.

(2) Dacă prorectorii propuși nu sunt validați de Senatul universitar, rectorul va face alte propuneri.

Schimbări cu iz politic?

În locul lui Sorin Ghimiș și Gabriela Dobrotă, Sorin Purec i-a numit pe Horațiu Gorun și Dorel Chirițescu. În ultima perioadă, au existat tot mai multe voci care au vorbit despre afecțiunea celor doi pentru culoarea galbenă și, implicit, pentru Ion Iordache.

Chirițescu a apărut mai tot timpul în dreapta lui Iordache la evenimentele organizate de partid, semn că este mâna lui dreaptă, iar Sorin Purec și-a reactivat practic trecutul liberal și a fost pozat la cafeneaua liberalilor, chiar în timpul programului de la UCB, în spatele senatorului de la Turceni.

Străin de politică nu este nici directorul general al UCB, Marian Vintilescu, care s-a prezentat și el la evenimentul respectiv pentru a-și arăta dragostea pentru culorile gălbui. Gurile rele afirmă că și pentru emiterea ordinului de rector de către Ministerul Educației s-au făcut presiuni de la Gorj și tot pe linie de partid, iar acum, probabil, trebuie mulțumiți oamenii celui care a apelat la ministerul condus de liberali.

Pentru a vedea legăturile dintre Ion Iordache și Sorin Purec&co. vă prezentăm mai jos niște fotografii făcute în seara zilei de 29 ianuarie. Sorin Purec a mers la imobilul în care Iordache își desfășoară activitatea, probabil, pentru ai spune șefului de partid mutările pe care le-a făcut la UCB.

Purec și-a parcat bolidul pe trotuar în fața casei ce aparține senatorului de la Murgești și a zăbovit zeci de minute la locația respectivă.

 

 

 

Vizualizări: 3,656

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: