Eveniment

Fostul director al Minprest, condamnat

Fostul director general al Minprest Serv SA Rovinari, Cristinel Aurelian Vișan, a fost condamnat ieri la 2 ani și patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de influență, în dosarul în care a fost acuzat că a pretins 10.000 de euro, susținând că poate aranja un concurs la ISU Gorj, pentru un post de șofer. 

În același dosar a fost condamnat și Alin Bîrcă, angajat al aceleiași societăți, tot sub acuzația de trafic de influență. El primit o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de trei ani. 

Acuzațiile au fost făcute de un denunțător. „În data de 10.08.2022, cu o zi înainte de data stabilită pentru proba scrisă, martorul denunţător a fost contactat din nou de către suspectul B.A., care i-a solicitat ca în ziua examenului să aducă încă 3.000 de euro pentru a-i da suspectului V.A.C., care, la rândul său, să-i împartă cu restul comisiei de examinare. În data de 11.08.2022, martorul denunţător a mai remis celor doi suspecţi suma de 3.000 de euro. Tot în data de 11.08.2022, după susţinerea examenului, martorul denunţător a fost contactat din nou de către suspectul B.A., care i-a mai solicitat încă 2.000 de euro, iar în seara zilei respective acesta s-a întâlnit cu cei doi suspecţi la o terasă din municipiul Târgu-Jiu, unde martorul denunţător a înmânat suspectului V.A.C. suma de 2.000 de euro”, a transmis, la vremea respectivă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.


Cei doi condamnați vor presa muncă în folosul comunității, în perioada de supraveghere.

Vizualizări: 2,505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: