Eveniment

Lăsat șase luni fără mașină

Un gorjean de 62 de ani, din comuna Mătăsari, a fost amendat de polițiști cu o mie de lei pentru că transporta persoane fără să dețină autorizație taxi. În plus, i-a fost suspendat dreptul de utilizare al autovehiculului pe o perioadă de 6 luni, i-au fost reținute plăcuțele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare.

„La data de 30 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, împreună cu lucrătorii Biroului Imigrari Gorj, au desfășurat o acțiune pe drumurile publice din județ, privind verificarea legalității transportului rutier de marfă, persoane și TAXI.

În cadrul acțiunii au fost verificate peste 380 de autovehicule și au fost aplicate 142 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 54.541 lei. De asemenea, ca măsuri complementare, au fost reținute 10 certificate de înmatriculare. Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care sunt implicați cu vinovăție conducătorii auto care efectuează transport rutier de marfă ori persoane.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au depistat în trafic, un bărbat de 62 de ani, din localitatea Mătăsari, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 Tălpășești, efectuând transport rutier de persoane, contra cost, fără să dețină autorizație taxi sau copie conformă pentru transportul de persoane în regim de închiriere. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 38/2003. De asemenea, față de conducătorul auto a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare al autovehiculului pe o perioadă de 6 luni și i-au fost reținute plăcuțele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare”, a comunicat Inspectoratul Județean de Poliție Gorj.

 

Vizualizări: 1,251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: