Actualitate

Fost candidat pentru Directoratul CEO: Cine riscă să continue selecția?

Mari semne de întrebare în jurul selecției pentru Directoratul Complexului Energetic Oltenia. Încă nu s-a anunțat oficial ce se va întâmpla și cum vor continua lucrurile deși, pe surse, a răsuflat în presă informația că se va continua de unde s-a blocat. Adică selecția va fi dusă mai departe cu toate suspiciunile de ilegalități care planează asupra sa. 

 

Cine riscă asta? Se întreabă, pe bună dreptate, Gabriel Giorgi, fost membru în Consiliul de Supraveghere și unul dintre cei 30 de candidați care au vizat un post în Directorat, dar care s-a regăsit apoi pe lista lungă a celor respinși fără să le fie spus nici măcar punctajul.

 

“Eu am înțeles că s-a anulat procesul de selecție și se ia de la capăt de aceeași firmă și trebuie să se finalizeze până la jumătatea lunii aprilie. E timpul foarte scurt. Neregulile care au fost evidențiate după primul pas din această selecție au fost clare. Nu e loc de îndoială privind aceste nereguli. Consiliul de Supraveghere nu cred că se leagă la cap fără să-l doară și sper să ia decizia corectă. Pe mine nu mă mai interesează acest subiect. Am făcut doar solicitare să-mi spună punctajul. Alți participanți au contestat inclusiv în instanță. Poate că trebuia așteptat să vedem ce se întâmplă în instanță. Cine riscă?”, a declarat Gabriel Giorgi, într-o emisiune la Tele 3. 

 

Eu nu mai particip. Nu vreau să fiu bătaia de joc a nimănui. Din punctul meu de vedere, persoanele care se ocupă de această selecție sunt total nepregătite.

Ce s-a întâmplat concret, nu s-a anunțat încă. Nu a existat nicio comunicare oficială din partea companiei ori a Consiliului de Supraveghere. Pe surse, se știe deja mersul. Cărțile au fost deja făcute și pare că se va continua din punctul în care a rămas. Adică cei trei directori deja selectați, care fac parte și acum din Directorat, își vor continua drumul: Dan Iulius Plaveti, Cosmin Trufelea și Ion Bălășoiu. Doi dintre ei au semnat contractul cu firma de selecție. Deci conflict de interese cât casa.

Culmea, deși sunt anchete penale și suspiciuni grave că s-au comis ilegalități, nu s-a renunțat la firma care se ocupă de așa-zisa selecție. Cert este că mandatele actualilor membri ai Directoratului expiră la jumătatea lunii aprilie. Cu excepția mandatului lui Dan Iulius Plaveti, care încetează pe 29 aprilie.

Vizualizări: 1,719

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: