Actualitate

Cum s-a făcut prefectul de Gorj iar de băcănie

În încercarea disperată de a părea extrem de interesat de problemele județului Gorj, prefectul Iulian Popescu s-a făcut încă o dată de băcănie. A chemat la Târgu Jiu șeful Gărzii Naționale de Mediu și după ce s-a plimbat cu el prin depozitul de gunoaie de la marginea orașului, comisarul de la Mediu s-a declarat uimit de cantitatea foarte mare de deșeuri reciclabile pe care le-a văzut la depozitul ecologic din Târgu Jiu. 

 

Prefectul de Gorj n-a binevoit să-i spună că fix el e cel mai guraliv din sală când vine vorba de construirea unei stații de tratare a acestor deșeuri. Reciclabilele zac în depozit pentru că nu există o astfel de stație în Târgu Jiu, investiție pe care municipalitatea o are în plan și a propus o locație pentru construirea acestei stații. Însă prefectul n-a făcut decât să conteste această locație și realizarea acestei stații de tratare a deșeurilor.

 

Luis Popa, șeful Direcției de Management al Deșeurilor Gorj, a punctat cum a venit la Târgu Jiu comisarul de la Garda Națională de Mediu să confirme ce susțin de aproape doi ani autoritățile județene și Primăria Târgu Jiu, că trebuie o stație de tratare a deșeurilor. Și peste tot în țară unde există astfel de investiții, aceste stații au fost realizate în apropierea gropii de gunoi.

 

„Tot ce vă spun eu de aproape doi ani a trebuit să confirme cineva din București. Că a văzut reciclabil în depozit, e corect. Toată lumea știe acest lucru, dar când spun de fiecare dată că noi, înainte să ducem deșeurile la acea groapă, trebuie să le tratăm. Apar anumite persoane la nivelul județului care vor să blocheze stația de tratare. Eu mă bucur că a venit acest om de la București și v-a spus tot ce vă spun eu de câțiva ani. Să ne uităm ce vor să facă cei de la Târgu Jiu și vedem că s-au făcut dezbateri inclusiv la Prefectura Târgu Jiu și au spus că doresc blocarea acestei investiții că nu e bună zona. Și cei de la Vâlcea au construit o stație de tratare în mijlocul unei păduri, la doi kilometri de prima casă, cât mai aproape de groapa de gunoi. Când acest om de la București a fost întrebat dacă această stație de tratare trebuie pusă lângă groapa de gunoi, omul mai avea puțin și spunea că trebuie pusă în curtea depozitului”, a spus Luis Popa la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,817

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: