Actualitate

Firme de pază, amendate de ITM Gorj

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a desfăşurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de control pentru verificarea modului de respectare a prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care desfășoară activități de protecție și gardă, cod CAEN 8010.

Au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale în cuantum de 58.000 de lei și dispuse 33 de măsuri de remediere a deficiențelor constatate. Campania a avut loc în perioada 22.02-1.03.2024. 

Totodată, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj s-a desfășurat, în perioada 1-29 februarie, Campania națională de promovare a negocierii colective în întreprinderile mici și mijlocii.

Astfel, inspectorii de muncă au întreprins acțiuni de informare și conștientizare, promovând negocierea colectivă în întreprinderile mici și mijlocii, prin sublinierea principalelor beneficii ale negocierii colective atât pentru angajatori, cât și pentru angajați/lucrători cu ocazia efectuării controalelor, dar și la sediul instituției, fiind înmânate totodată pliante în care se regăsesc informații referitoare la negocierea colectivă. Au fost efectuate 59 de controale, fiind trasate 30 de măsuri angajatorilor din grupul țintă.

Vizualizări: 1,954

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: