Actualitate

Război între sindicaliști! Căldărușe sare la ”gâtul” lui Pîrvulescu

Declarația lui Dumitru Pîrvulescu potrivit căreia Federația Națională Mine Energie nu și-a obținut reprezentativitatea din cauza apelului făcut de către cei din Federația Univers l-a enervat pe liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe. Cel din urmă a explicat că federația din care face parte și-a retras contestația din instanță, însă același lucru nu a fost făcut de un președinte de sindicat care este afiliat tocmai FNME.

Căldărușe îl acuză pe Dumitru Pîrvulescu că umblă cu jumătăți de măsură când face astfel de declarații și minte.

 

„Am văzut și eu declarațiile domnului Pîrvulescu. Părerea mea este că se umblă cu jumătăți de adevăr, fără să spună că, primul care a contestat reprezentativitatea lor a fost chiar un președinte de sindicat care este afiliat Federației Naționale Mine Energie. Noi, cei din Federația Univers, ne-am retras contestația cu toate că, respectivul nu și-a retras-o nici în ziua în care au avut procesul și ei și-au pus avocat și au continuat cu procesul”, a declarat președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe.

 

Negocierile dintre sindicate și conducerea Complexului Energetic Oltenia pentru semnarea Contractului Colectiv de Muncă sunt blocate în acest moment din cauza problemei pe care o au cei din FNME. Joi, magistrații vor stabili dacă le vor acorda celor din FNME reprezentativitatea.

În aceste condiții, următoarea ședință de negocieri dintre sindicaliști și administrația CE Oltenia este programată pentru începutul săptămânii viitoare.

 

Vizualizări: 2,017

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: