Actualitate

Fost candidat la selecția pentru Directoratul CEO: Un simulacru

Tot mai multe voci contestă pseudo-selecția de la vârful Complexului Energetic Oltenia. Fostul subprefect de Gorj, Mihai Istrate, a participat și el la selecție, dar n-a ajuns pe lista scurtă. Nici n-a primit vreun rezultat oficial. Doar a fost anunțat după miezul nopții că n-a fost admis.

După mulți alții care au contestat modul în care s-a organizat selecția făcută de Arc Consulting pentru Directoratul Complexului Energetic Oltenia, și fostul subprefect Mihai Istrate confirmă: selecția a fost un simulacru. 

Interviul a fost înregistrat, spune Istrate, și poate fi verificat de oricine vrea să afle cum s-a desfășurat. Însă după acestea, Istrate susține că nu a primit și rezultatul. Ci doar un mail prin care a fost anunțat că nu a fost selectat în etapa următoare. 

Istrate spune că nu a făcut contestație din moment ce nu a fost informat nici măcar cu privire la punctajul obținut după interviu: „A fost un simulacru. Și-au depus foarte mulți dosarele online, apoi a fost făcută o selecție cu cei care am îndeplinit criteriile pentru lista lungă. Sincer, și ceilalți candidați nu au primit niciun fel de informare de vizavi de punctajul pe care l-au obținut, de criteriul care a stat la bază. Nu mi-au trimis rezultatul ca să pot contesta? Am primit doar un mail la ora 1, vineri, l-am văzut sâmbătă dimineața. Mă înștiințau că am obținut calificativul neadmis. E prima oară când obțin calificativul ăsta în viața mea. A fost un interviu de 30-40 de minute. Comisia va avea la dispoziție înregistrările. Ce am spus la interviu se poate evalua de oricine”, a declarat fostul subprefect de Gorj, Mihai Istrate, într-o emisiune la Radio Infinit.

Momentan, selecția pentru Directorat e în aer. După valul mare de contestații care au ajuns până la Ministerul Energiei și la Consiliul de Supraveghere, demersurile au fost suspendate. Există mari suspiciuni de conflict de interese după ce doi actuali directori au semnat contractul cu firma Arc Consulting și, ce coincidență, ei au sfârșit și pe lista scurtă după interviu. Au fost selectați trei candidați din circa 30.

Vizualizări: 2,599

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: