Actualitate

Uzina Mecanică de la Sadu lucrează cu utilaje din 1939

Autoritățile din Bumbești-Jiu se zbat să facă rost de bani pentru retehnologizarea Uzinei Mecanice Sadu. Deși nu mai sunt atât de mulți angajați aici ca acum trei decenii, uzina e, în continuare, cel mai mare angajator din Bumbești-Jiu, dar are soarta pecetluită dacă nu investește masiv în modernizare. Primarul Constantin Bobaru spune că sunt utilaje și din 1939 pe anumite linii de producție și e lesne de înțeles că acestea trebuie înlocuite cu unele mai moderne.

 

Uzina ar putea să facă bani, dar are nevoie ea mai întâi de sprijin. “Este cel mai mare angajator chiar dacă e mai mic de zece ori decât era acum 30 de ani. Uzina se confruntă cu probleme. Uzina Mecanică Sadu are nevoie de finanțare pentru retehnologizare. Nu e nimic nou sub soare. Am spus-o și repet. Uzina Mecanică Sadu nu mai poate sta în piață cu echipamentele pe care le are pentru că lucrează cu echipamente din 1939 pe anumite linii. Uzina se bate pe o nișă de piață cu competitori care au reușit să facă mult mai mult față de noi”, a declarat primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru.

 

S-au făcut ceva achiziții de echipamente, altele vor veni anul viitor, dar tot mai este mare nevoie de modernizări. În plus, trebuie lucrat și la capitolul de salarizare. „Au intrat în conturile Uzinei aproape 11 milioane de euro. Sunt și acum în mare parte în conturile uzinei. S-au făcut și ceva pași. Evenimentele din Ucraina au blocat orice fel de demers, dar s-au găsit acum și alți furnizori. Din păcate, nu s-a finalizat cheltuirea acestor sume în totalitate. Ultima discuție pe care am avut-o cu ministrul Economiei, a rămas ca Uzina să facă un plan de retehnologizare totală, cu noi linii de producție, nu cu cârpeli pe anumite linii deficitare. Uzina ar avea viitor dacă s-ar face o infuzie de capital care să asigure retehnologizare. Piață există”, a mai spus primarul într-o emisiune la Radio Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: