Diaspora

Fiul lui Joe Biden, angajat să-l scape pe Puiu Popoviciu de pușcărie

Hunter Biden, fiul președintelui SUA, a fost angajat de Puiu Popoviciu în 2016 pentru a-l scăpa de dosarul de corupție instrumentat de DNA, scrie Daily Mail. Biden i-a luat banii și cam atât, afaceristul fiind condamnat la ani grei de pușcărie.

Popoviciu l-a angajat pe Hunter ca parte a unei campanii de influență pentru a convinge procurorii anticorupție să încheie un acord sau să renunțe la caz, scrie Daily Mail, care precizează că e-mailurile din laptopul pierdut al lui Hunter Biden dezvăluie modul în care acesta și colegii săi foloseau legăturile la cel mai înalt nivel și au planificat o campanie de propagandă în favoarea lui Popoviciu.

Hunter Biden s-a angajat să obțină sprijin de la ambasdorul Hans Klemm pentru o întâlnire cu procurorii români, dar și să susțină o campanie de presă, dar nu a concretizat nimic.
Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, în august 2017, de Înalta Curte de Casatie si Justitie, la 7 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu si dare de mita în dosarul Băneasa. Puiu Popoviciu fusese condamnat în prima instanță la 9 ani de inchisoare în acest dosar.

Vizualizări: 1,287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: