Diaspora

Polonezii arată din nou că au "cojones"

Mi-e drag să văd oameni care militează pentru o cauză, din crez, pentru problemele semenilor și, nu în ultimul rând, pentru a susține suveranitatea țării lor. În asemenea ecuații politicul nu își are loc. Aviz ticăloșilor care, parțial, ati reușit să decredibilizați protestul minerilor din centru!!! 

În Polonia, toate sindicatele din energie și nu numai fac pe 9 iunie un protest de amploare, prin care amendează politica tranziției juste, mai exact, sfâșierea independenței energetice!

"În legătură cu lipsa dialogului social, cu încălcarea drepturilor angajaților și ale sindicatelor, cu amenințările cu pierderea locurilor de muncă și cu amenințările la adresa securității și suveranității energetice a țării noastre, Consiliul Secretariatului Național al Sindicatului NSZZ Solidarność din minerit și energie, la ședința din 24 mai anul curent, a adoptat o rezoluție de organizare a unei acțiuni de protest în Varșovia", spunea președintele Jarosław Grzesik.

Deci, pe 9 iunie, la ora 12:00, se postează în fața Reprezentanței Comisiei Europene. Ulterior, pornesc în marș către Ministerului Activelor Statului, Ministerului Dezvoltării, Muncii și Tehnologiei și Cancelariei Primului Ministru. Mare atenție!!! - Sindicatele solicită sprijinul și participarea la manifestație și angajaților din alte industrii, deoarece amenințările asociate cu schimbările din sectorul energetic îi afectează pe toți polonezii - Trink!!

"Sindicaliștii de la mina de lignit din Bełchatów și-au anunțat participarea la manifestație. Aceștia vor să își arate nemulțumirea față de politica energetică a guvernului. Ei nu vor să fie de acord cu separarea minelor și a centralelor electrice într-o nouă entitate - Agenția Națională pentru Securitate Energetică.

Sindicatele din Belchatow acuză Ministerul Activelor Statului și PGE că se prefac sau nu au reușit să poarte un dialog cu partea socială cu privire la transformarea sectorului energetic. Potrivit sindicatelor din sectorul energetic și al combustibililor, renunțarea la producția de energie electrică pe bază de cărbune, care se întinde pe mai mulți ani, este o greșeală, în urma căreia țara va deveni dependentă de aprovizionarea cu energie electrică din străinătate.

În plus, schimbările în sectorul energetic planificate de guvern pot duce la pierderea de locuri de muncă și reprezintă o amenințare la adresa securității și suveranității energetice a țării”.

Luați de lecturați dragilor!! Între două "spirale useriste", mai citiți o frază... știți? Până deseară terminați. Apropo de cei 3-4 sau maxim 5 gujbeți care ați reușit să politizați/ decredibilizați mitingul minerilor, am sentimentul că în scurt timp, când o să vă miroase ăia... mare tăvăleală vă luați!!! 

Uite de al dracului ce sunt, las un principiu de bază: Atunci când militezi pentru o cauză, presiunea trebuie să fie constantă, dialog cu tot spectrul politic, dar fără să permiți vreo alipire sau să faci spirala cu vreun grup politic, până nu vezi cauza rezolvată!!! 

După ce lucrurile sunt elucidate și ai trecut hopul, poți să ieși public și să saluți susținerea oricui, poți să-l și săruți, fiindcă este merituos! Nu glumesc, chiar așa este. Repet, toate acestea după, nu înainte, nici pe parcurs, ci doar când ai finalitate! 

Altfel... faceți ce ați făcut de 30 de ani. Va manipulează o mână de javre și vă învârtiți ca în giratoriu. Hai Polonia... că România nu poate. Noi tot spiralați... spiralați...

Citeste si Energetyka: Obawiają się utraty bezpieczeństwa i suwerenności energetycznej kraju

Vizualizări: 2,863

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: